Riksdagsval 2018

Vilka viktiga frågor ser vi inför riksdagsvalet 2018?

Det stora riksdagsvalet 2018 närmar sig minst sagt med stormsteg. Att det kan upplevas stressigt är inte konstigt - det är mycket man ska ta hänsyn till innan man lägger sin slutgiltiga röst. Inför det svenska riksdagsvalet 2018 finns det precis som vanligt en rad olika aspekter som man bör ta ställning till. Vilka ämnen som lyfts speciellt varierar alltid från val till val, från år till år. Så vad är hjärtefrågorna inför det kommande valet 2018? Om alla partier följer samma röda linje som de gjort hittills så är den frågan som kommer ta absolut mest plats flyktingfrågan. Inte konstigt när vi har drabbats av en av de största flyktingkriserna i modern historia nyligen. På grund av krig och oro på flera ställen runt om i världen har flyktingströmmarna tilltagit de senaste åren. Hur partier ställer sig till detta och hur de vill lösa det faktum att det tillkommer folk i en takt som kan vara svårhanterad kan vara bra att läsa på om. Denna fråga kommer få stort spelrum inför valet 2018 och kommer beröra ämnen som migration, integration och det allt mer växande mångkulturella samhälle som växer fram i Sverige.

Allmän info till dig som ska rösta i riksdagsvalet 2018

Alla som är folkbokförda i Sverige och som är 18 år fyllda senast på valdagen har rätt att rösta i det svenska riksdagsvalet. Valet i Sverige äger rum vart fjärde år och alltid den andra söndagen i september. Detta leder till att valet 2018 infaller den 9 september 2018. Som svensk medborgare får man arbeta som röstmottagare i riksdagsvalet 2018. För att göra detta krävs det att du kontaktar och anmäler dig till valnämnden i din kommun. Det går också att arbeta som rösträknare men där kräver man att du med intresse anmäler dig till länsstyrelsen i det län där du är bosatt. Räkningen av röster genomförs alltid samma dag som valet.

Viktiga datum att hålla reda på inför Sveriges riksdagsval 2018:

1 mars 2017 -

Dagen då valmyndigheten tar fram statistik över de som är berättigade att rösta i Sverige. Denna statistik används sedan för att kommunen ska kunna ta fram en korrekt indelning av valdistrikt och valkretsar.


31 oktober 2017 -

Idag är sista dagen för kommun- och landstingsfullmäktige att besluta om det ska göras några ändringar i de utsedda valkretsar som gjorts. Om några ändringar görs måste dessa i sig godkännas av Länsstyrelsen för att bli giltiga.

1 december 2017 -

Idag är det den sista dagen för länsstyrelsen att besluta om eventuella ändringar för att sedan fastställa den slutgiltiga indelningen i de olika valdistrikten. Det går dock att överklaga länsstyrelsens beslut hos den så kallade valprövningsnämnden om behov skulle föreligga.

9 september - Äntligen dags för riksdagsvalet 2018!

Förhoppningsvis har denna valguide hjälp dig att komma fram till vilket parti du ska rösta på i riksdagsvalet 2018!

Sökmotoroptimering Stockholm Flighton AB

Denna sida är producerad samt optimerad av Flighton AB

Sveriges ledande SEO-Byrå