Rösta 2018

Rösta 2018 - för din rätt i samhället!

Vikten av att rösta 2018 väger tyngre än någonsin förr. Det råder konflikter på många ställen runt om i världen och att ha rösträtt är inte en självklarhet. Förutom för majoriteten av oss i Sverige. Möjligheten att rösta 2018 är ett privilegium få förunnat. Att kunna delta i ett val och rösta 2018 är ett kvitto på att vår demokrati i Sverige är hållbar. Men för att en demokrati ska kunna fungera krävs det också att folket tar sin rösträtt till fånga genom att rösta 2018.

Genom att gå till din vallokal och rösta 2018 bidrar du med en utveckling inom vård och omsorg, du bidrar med en förbättring när det kommer till skola, du är med och påverkar stabila relationer mellan Sverige och andra länder och du ser dessutom till att dina skattepengar går till de saker som faktiskt betyder någonting för dig. Utöver allt detta bidrar du också med ett ökat arbete för en hållbarhet miljö. Allt genom att gå och rösta 2018. Låter enkelt - eller hur?

Så vem får rösta 2018? Och när får man rösta 2018? I Sverige får alla som är 18 år fyllda och svenska medborgare rösta år 2018.  Det svenska valet beräknas äga rum den 9 september 2018 eftersom valet alltid infaller den andra söndagen i september vart fjärde jämnt år. Den som är svensk medborgare och får rösta 2018 har även rätt att arbeta som röstmottagare i den kommun där man är bosatt. Att arbeta som röstmottagare är helt frivilligt och hjälpen uppskattas alltid! Genom att både rösta 2018 och hjälpa till som röstmottagare har du verkligen bidragit till en mer positiv demokratisk och politisk grund. Om du vill göra mer än att bara rösta 2018 kan du alltså vända dig till din kommun och tala om att du är intresserad av att arbeta med röstmottagandet i just din kommun. Utöver att rösta 2018 och arbeta med röstmottagande kan du även arbeta som rösträknare! Att räkna röster är ett roligt arbete som ger dig en god inblick i hur valet i Sverige fungerar. Dessutom är det en fin merit att ha med sig i livet eftersom den tyder på ett intresse för att bidra till samhällsutveckling. Dock kräver arbetet som rösträknare en anmälan till länsstyrelsen. Men låt inte detta stoppa dig.

Men att rösta 2018 är självklart det viktigaste! Se till att omfamna din rätt att rösta 2018 och delta i valet. Just din röst räknas och är garanterat viktigare än vad du tror.

Rösta online?

Rösta online i valet 2018?

Tyvärr, det förslaget avslogs av regeringen 2017. Vilket kan tyckas vara helt absurt.

Vi gör allt i våra telefoner eller datorer och surfplattor idag. Vi betalar våra räkningar, handlar mat och går till och med till doktorn online. Så varför skulle vi inte kunna rösta online 2018?

Att faktiskt kunna rösta online skulle bespara vår tid och vår miljö samt ge oss fler röster då fler människor faktiskt skulle ta sig tiden att rösta om det nu bara skulle ta några sekunder. Det skulle även kunna göras på flera olika sätt, att man legitimera sig sig via BankID eller legitimera sig via sin bank. Det finns flera olika sätt att kunna rösta online, men inför valet 2018 får vi köa precis som vanligt

I Estland har man kunnat rösta online i hela åtta val! Fy skäms sverige! Och precis som förutspått så har Estlands räknade röster ökat sedan man införde alternativet att kunna rösta online.

2022 - Ska det behöva bli året då Sverige blev modernt på riktigt? Det verkar så. I en tid då vi sköter allt online från våra mobiltelefoner, datorer och surfplattor så ska man även kunna rösta online!